Hozzávalók (elmondás alapján):
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg kakaó (Nesquik, tudom, ebben is van azért cukor)
- 6-7 evőkanál zabpehely
- 7-8 púpos evőkanál házi meggylekvár (erről hamarosan)
- pár evőkanál kókuszreszelék
Az alapanyagokat egy kivételével (na, melyik az?) alaposan összekeverjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, és a kókuszreszelékbe hempergetjük őket. Közben egy-egy darabot bekaphatunk, hogy a minőséget folyamatosan ellenőrizhessük. Ha van elég türelmünk, 1-2 napos érés a hűtőben csodát tesz, tökéletesen összeérnek az ízek.
Azt csak én teszem hozzá, hogy a zabpehely helyett / mellett nagyon finom a sárgarépareszelék (gyümölcscentrifugából például), és próbálkozhatunk sütőtökkel is, mely szintén kiváló alapanyag. A kakaópor ilyenkor elmaradhat. Bátran kínálhatunk mellé édes Tokaji Szamorodnit, de más desszertbor is megfelel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése