2011. április 14., csütörtök

Vasi pecsenye dödöllével

A dödölle nem csupán önálló ételként kínálható. Kiváló kísérője a vasi pecsenyének is, ami ugyan inkább frissensült, de akárhova is tartozik rendszertanilag, igen finom fogás.

A szép karajt előző nap kiklopfolom, de nem a szokásos, hegyes-rácsos felét használom, hanem a másik, lapos oldalával nyújtom ki a szeleteket. Egy nagyobb darab folpackba szoktam hajtani a húst, így nem fröcsköl szét a húslé. Megsózom, megborsozom, és rengeteg apróra vágott fokhagymával bedörzsölve egy kisebb tálba rétegzem a húsokat. Felöntöm tejjel, és mehet a hűtőbe érlelődni.


Másnap előkészítem a bundázás szokásos kellékeit. A tojásba egy nagyobb fej krumplit is reszelek, ezúttal a reszelő finomabb felét használva. Fontos, hogy közvetlenül a sütés előtt bundázzuk a húst, mert csak így lesz igazán ropogós! Egy üveg Somlói Juhfark nagyszerű társa lesz ennek a királyi éteknek. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése