2011. április 20., szerda

Fácánleves tokajival

Zamatos, különleges ízvilágú leves, tokaji aszúval. De nem ám kortyolgatva (nem is illene hozzá), hanem a levesbe öntve!

A fácánhúst megtisztítom, feldarabolom, és egy-két fej hagymával együtt bő vízben felforralom. A habját sokan leszedik, én inkább hagyom, hiszen nem mérgező, a leves viszont sokkal teltebb így. Megsózom, teatojásban pár szem borókabogyót, szegfűszeget, borsot és egy darabka szerecsendió-virágot teszek mellé (így könnyebben kivehető a végén). Szűk órányi csendes gyöngyözés után hozzáadom a feldarabolt zöldséget, és 2-3 deci olcsóbb tokaji aszúval gazdagítom. Ha minden megpuhult, külön kifőzött cérnametélttel társítva kínálom. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése