A bolti kenyereket kevesen szeretik. Mi is inkább házilag készítünk egyet-egyet. Hol "rendesen", kenyérlisztből indulva, hol egy-egy beváltabb kenyérkeveréket gazdagítunk ezzel-azzal (nagyon kedveljük a rostos, sokmagvas, rozslisztalapú kenyereket).
Elkészítés
Az előre összeállított lisztkeveréket megfelezem, így két kenyeret kapok majd a végén. Egy-egy evőkanál tökmag, napraforgómag és zabkorpa kerül melléjük, majd dagasztás közben még egy evőkanál olívaolajat öntök hozzájuk. A tésztát sütőpapírral bélelt formákba öntöm, és 50-60 percet kelesztem.
A sütőt kb. 230 fokra előmelegítem, és mindig teszek egy kis tálkába forró vizet az aljára, hogy párásabb levegő fogadja a megkelt, bevagdosott tésztát
Tíz perc után lejjebb veszem a sütőt, és kb.200 fokon sütöm még 45-50 percet. Ha kész, a tetejüket megnedvesítem, így még ropogósabb lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése