2011. április 6., szerda

Sokmagvas (félig) házikenyér

A bolti kenyereket kevesen szeretik. Mi is inkább házilag készítünk egyet-egyet. Hol "rendesen", kenyérlisztből indulva, hol egy-egy beváltabb kenyérkeveréket gazdagítunk ezzel-azzal (nagyon kedveljük a rostos, sokmagvas, rozslisztalapú kenyereket).



Elkészítés

Az előre összeállított lisztkeveréket megfelezem, így két kenyeret kapok majd a végén. Egy-egy evőkanál tökmag, napraforgómag és zabkorpa kerül melléjük, majd dagasztás közben még egy evőkanál olívaolajat öntök hozzájuk. A tésztát sütőpapírral bélelt formákba öntöm, és 50-60 percet kelesztem.


A sütőt kb. 230 fokra előmelegítem, és mindig teszek egy kis tálkába forró vizet az aljára, hogy párásabb levegő fogadja a megkelt, bevagdosott tésztát


Tíz perc után lejjebb veszem a sütőt, és kb.200 fokon sütöm még 45-50 percet. Ha kész, a tetejüket megnedvesítem, így még ropogósabb lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése